All In One SEO Pack Kurulumu Nasıl Yapılır?
WordPress ve SEO birlikte kullanıldığında insanların aklına gelen ilk eklenti Yoast SEO olmaktadır. Yoast SEO, WordPress tabanlı siteler için en bilinen SEO eklentisidir. Ancak her durumda en doğru seçenek olduğunu söylemek yanlış olur. Özelikle rekabetin olduğu web siteleri için All in One SEO Pack eklentisi daha doğru bir seçim olacaktır.
All in One SEO Pack eklentisi kurabilmek için iki farklı yöntem kullanılabilir. Bu yöntemler sayesinde web sitenize eklentiyi kolayca kurabilirsiniz. All in One SEO Pack eklentisi kurulumu;
- WordPress tabanlı web sitenizin yönetim paneli üzerinden “Eklentiler” sekmesine girdikten sonra “Yeni Ekle” butonuna tıklayın. Daha sonra All In One SEO Pack eklentisini arayın ve çıkan sonuç kısmından “Yükle” butonuna tıkladığınızda kolayca yükleyebilirsiniz. Eklenti yüklendikten sonra aktif ederek kurulum sürecini bitirebilirsiniz.
- Web sitenize All In One SEO Pack eklentisini yükleyebilmek için internet üzerinden bu eklentiyi indirebilirsiniz. İndirme sonrasında rar dosyasından çıkarın ve kurulumu gerçekleştirin. Kurulum tamamlandıktan sonra web sitenizin yönetim panelinden “Eklentiler” sekmesine girin ve eklentiyi etkin hale getirin.
All In One SEO Pack Ayarı Nasıl Yapılır?
All In One SEO Pack eklentisinden SEO açısından verim alabilmek için ayarlarına ait yapılandırmaları doğru şekilde yapmalısınız. Bunun için eklentiye tıkladığınızda “Genel Ayarlar “ sekmesine tıklamanız yeterlidir.
Ayarlar sayfasında farklı başlıklarda ayarların olduğu bir menü karşınıza çıkacak. Burada her ayar seçeneğinin yanında yer alan soru işaretine tıkladığınızda bu ayarlar ilgili detaylı olarak yardım bilgilendirmesine ulaşabilirsiniz.
All in One SEO Pack eklentisinin ayarlarını nasıl yapacağınızı kısaca anlatalım;
Genel Ayarlar
Genel ayarlar kısmında web sitenizin URL yapısını ve birbirine benzeyen içerik bağlantılarını yönetebilirsiniz. Burada kullanıcılar için varsayılan ayarları doğru çalıştırmanız gerekmektedir. Sitenizde tema ya da farklı bir yapı geçişi söz konusuysa gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekir.
Genel Ayarlar bölümünde en önemli durumlardan biri Schema.org biçimlendirmesinin aktif şekilde kullanılmasıdır. Arama motorları kodlama düzeninize dikkat ederek index ve sıralamanızı belirleyecektir.
Genel ayarlarda canonical URL, HTTPS ve gerekli diğer ayarları görebilirsiniz. Varsayılan ayarlara bağlı kalmanızı öneriyoruz. SSL sertifikası olan web siteleri zorunlu şekilde HTTPS kullanımını ayarlamalıdır.
Ana Sayfa Ayarları
Ana sayfa ayarları kısmna geldiğinizde ana sayfanız için bir başlık belirleyerek işe başlayın. Bu başlık WordPress tabanlı web sitenizin başlığıyla aynı olmak zorunda değildir. Başlıkta en etkili anahtar kelimelerinize yer vermeniz SEO açısından faydalı olacaktır.
Ana sayfa başlığını boş bıraktığınız zaman All in One SEO eklentisinde de WordPress tabanlı web sitenizin başlığı kullanılır. Bu süreçte SEO performansını arttırabilmek adına ana sayfa başlık ve açıklama alanlarını siteniz için hedeflediğiniz kitleye göre oluşturmanızda yarar var.
Ana sayfa açıklaması oluştururken web sitenize ait kısa bir açıklama girmelisiniz. Bu bölümü 156 karakterden kısa tutun ve hedeflediğiniz anahtar kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Bu açıklama kolay anlaşılabilmeli ve ilgi çekici olmalıdır. Ana sayfa açıklaması boş kaldığı zaman eklenti sizin adınıza bir açıklama koyacaktır. SEO performansını arttırmak için sizler bir başlık oluşturmalısınız.
Başlık Ayarları
Başlık ayarları sayesinde web sitenizde yer alan sayfa ve yazıların başlık şablonlarını özelleştirebilirsiniz. Başlık ayarları bölümünde yazı, sayfa, arşiv, görsel ya da diğer WordPress sayfalarınız için şablon oluşturabilirsiniz.
Başlık ayarları kısmında başlıkları biçimlendirme özelliğini aktifleştirdiğinizde tüm alanları istediğiniz şekilde optimize etme şansınız vardır. WordPress tema şablonları oluştururken her web sayfası için title etiketi kullanmayı da unutmayın. Worpdress temalarından bazıları kendinden özel SEO ayarlarına sahiptir. Bu süreçte temanızın özel SEO ayarlarını pasif hale getirmeyi unutmayın.
WordPress tabanlı web sitelerinden ön tanımlı olarak gelen ayarlar sizin için en iyi yapılandırma seçenekleri olacaktır. Birden fazla açılış sayfanız varsa arama motorlarının başlık uzunluğu sınırına takılmamalısınız. Çünkü arama motorları 60 karakter sınırına sahiptir. Bu süreçte ” | %blog_title% ” etiketi kullanmanı bu sınıra takılmamanızı sağlayacaktır.
Özel Yazı Türü Ayarları
Özel yazı türü ayarları kısmında web sitenizde özel yazı türü kullanıyorsanız başlıklarınızı bu yazı türüne göre oluşturabilirsiniz.
Wordpress tabanlı e ticaret siteniz varsa ürün gösterimi ve ürün satışı için özel bir eklentiniz varsa özel yazı türü ayarlarını da aktifleştirmeniz gerekmektedir. Özel yazı türü ayarlarını aktifleştirdikten hemen sonra sunduğunuz ürünlerin SEO ayarlarını kolayca optimize edebilirsiniz.
Web sitenizde resim ve görselleriniz için özel bir eklenti tercih ediyorsanız All in One SEO Pack ile uyumlu olma durumunu test etmeyi unutmayın. Resim eklentilerinden bir kısmı kendine özgü özel alanlara sahiptir ve bu sayede WordPress tabanlı web sitenize entegre edilir. Bazı eklentiler görseller için kendinden açıklama girebilir.
Görünüm Ayarları
Görünüm ayarları ise yazı ve sayfalarınız içindeki SEO meta kutularının gösterilme durumu konusundaki ayarlarınızı optimize etmenize yardımcı olur. Ancak bu bölümde özel bir değişiklik yapmasanız da olur.
Web Yöneticisi Doğrulama Ayarları
Web sitenize Google, Bing ya da Pinterest tarafından sunulan web yöneticisi doğrulama kodunu eklemeniz gereken alanlar bulunur. Web sitenizin SEO optimizasyonu için arama motorlarının web yöneticisi servisleri önem taşımaktadır. Google Web Yöneticisi ve Bing Web Yöneticisi için kayıt gerçekleştirerek doğrulama kodlarını bu alana girmeniz gerekir.
Web yöneticisi doğrulama ayarlarınızı yaptığınızda web sitenizde ortaya çıkan hatalar ve arama sonuçlarında ortaya çıkan sorunlar ile ilgili birçok hayati bilgiyi öğrenebilirsiniz. Bu sayede optimizasyon sürecinizi daha doğru yönetebilirsiniz.
Google Analytics Ayarları
Web siteniz için Google Analytics izlenme kodunu eklemeyi de ihmal etmeyin. Bunu yaptığınızda izlenme kodunuz web sitenizdeki her sayfaya ve yazıya da eklenir.
Noindex Ayarları
Web sitenizin noindex ayarları bölümünde sitede yer alan arşiv, editör, sayfa ve yazı alanlarının arama motorlarınca index alınıp alınmayacağı konusunda talimat verebilirsiniz. Noindex ayarları sayesinde web sitenizdeki arşiv ya da sayfa numarası gibi bölümlerin de yinelenen içerik olarak görülmesine engel olabilirsiniz. 1 SEO Uzmanı Ajansı olarak forum ve bloglarda yapılan yoğun tartışmalardan sonra bu bölümdeki kategoriler için noindex bölümünü işaretli şekilde bırakmanızı öneriyoruz.
Web sitenizde çok sayıda tanımlı yazar bulunması durumunda yazar arşiviniz için noindex kullanmak yanlış olur. Web sitenizde yazarlığı bir tek siz alıyorsanız noindex kullanmanız elzemdir.
Gelişmiş Ayarlar
All in One SEO Pack eklentisi ayarlarında gelişmiş ayarlar bölümü bu eklenti konusunda uzman kişilerce kullanılır. Burada kod ve başlık girişi yapabilirsiniz. Bu bölümde temel ayarları belirledikten sonra bu ayarları uygulamak istemediğiniz sayfaları ve içerikleri belirleyebilirsiniz. Gelişmiş ayarlar bölümünde profesyonel bir SEO uzmanından destek almanız web siteniz açısından daha önemlidir.
Anahtar Kelime Ayarları
Meta anahtar kelime etiketlerinin kullanımının SEO açısından yararlı olup olmadığı SEO piyasasında önemli bir tartışma konusudur. Web sitenizde anahtar kelime kullanımı gerçekleştiriyorsanız anahtar kelime ayarları bölümünden aktif hale getirebilirsiniz. Birçok web sitesi sahibi bu bölümü Google metaları dikkate almadığı için pasif hale getirmektedir.
Site Haritası Ayarları
Site haritası Google botlarını yönlendirme açısından çok önemlidir. Bu yüzden de All in One SEO ayarları kısmından XML Site Haritası sayfasına girerek haritada yer vermek istediğiniz bölümleri işaretleyebilir ve sonrasında kaydedebilirsiniz.
Site haritasını güncellediğiniz anda arama motorlarına site haritanızı güncellediğinize yönelik bir bildirim otomatik şekilde gidecektir. All in One SEO Pack eklentisi site haritasını pratik şekilde optimize etmenizi sağlayacak bir araçtır.
Sosyal Meta Ayarları
Sosyal meta ayarları sayesinde ana sayfa meta ayarlarınızı optimize edebilirsiniz. Ana sayfadaki başlık, açıklama ve öne çıkan paylaşım görsellerinizi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Genel ayarlar bölümünün hemen altındaki kısımdan ana sayfa ve başlık ayarlarını gerçekleştirdiyseniz bu ayar bölümünde “AIOSEO başlık ve açıklama kullan” bölümünü işaretlediğinizde daha önce girdiğiniz bilgileri aynen kullanabilirsiniz.
Ana sayfanıza görsel yükleyerek sosyal medya platformlarında öne çıkarmak istediğiniz görselleri içeriklerinizde yer alan görselle çakışmasına engel olabilirsiniz.
Sayfa ve Yazı SEO Optimizasyonu
Eklentideki temel ayarların tamamını ve özellik eklemelerini optimize ettikten sonra içerik ve sayfalarınızdaki SEO optimizasyonunu yapmanız gerekir. Web sitesi sahiplerinin en büyük yanılgısı eklentiyi kurduktan sonra site içi ve site dışı SEO ayarlarının otomatik olarak yapıldığıdır. Eklenti üzerinde bu ayarları sizler yapmak zorundasınız.
All in One SEO eklentisinde içerik ve sayfalarınızı düzenleme kısmında yazı başlığı, açıklama, anahtar kelime ayarlamalarını yapabilirsiniz. Size bu alanları optimize ederken sunulan meta kutusundaki alanları istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Buraya bir giriş yapmadığınızda temel ayarlar bölümünde yaptığınız ön ayarlar sayfanız ve içeriğiniz için geçerli olacaktır. Sistem bu durumda kendi otomatik olarak bu ayarları yapar.
Açıklama bölümünü siz optimize ettiğinizde anahtar kelimeleri de doğru kullanarak SEO hedeflerinizi daha güzel ifade edebilirsiniz. Bu bölümde All in One SEO eklentisinin sosyal ağlar ayar meta kutusu yer alır. Burayı boş bırakırsanız eklenti sizin adınıza bir görsel seçer ve bu görsel öne çıkarır.