• EN AT

2018 SEO Teknikleri

Web site kullanıcıları 2017 yılında siteleri için seçtikleri SEO danışmanlarının uyguladığı kriterler oranında sitelerinin Google nezninde artmasını sağlamıştır.  2017 senesinin sonuna yaklaştığımız bu günlerde  Google algoritmaları bazı kritlerinde gelecek sene için güncellemeye giderken 2018 senesiyle birlikte artık sitelerin yükselme potansiyellerin de değişme olmuştur. Bizde 1 seo uzmanı olarak bugünkü makalemizde bu kriterler hakkında bir araştırma yaparak siz kullanıcılarımızın bilgilendirilmesini sağlamaya çalıştık.

Web Sitenizin Otoritesi

Otorite genelde vakit içersinde elde edilen bağlantıların kalitesine bağlıdır. Bir internet sitesi kaliteli otoritesi yüksek siteler doğrulusunda referans gösterilse bağlantı verdiği sitenin otoritesi yükseltir. Bu işlemin tekrar etmesiyle birlikte kazanılan otoriteyi artıracaktır . İçerikle otorite çoğaltmak istiyorsanız gündemi yakından takip edip gündeme istikbal haberleri, verileri ilk siz sunmalısınız. Başka bir yerde olmayan özgün içerikle alacağınız organik ziyaretçilerde site otoritesinin yükselmesine katkı sağlar.

Web Sitenizin İçeriği

SEO’da içeriğin tesiri her vakit vardı fakat son senelerde dramatik bir şekilde içeriğin önemi daha da arttı ve 2018 senesinde SEO’nun önemli kuralları başında site içi içerikler gelecektir. Düşük kaliteli içerik, çift içerik, dönüşümlü içerikler geçmişte büyük problemler yaratmıyordu fakat yeniliklerle bu tip içerikler bundan sonra sıralamalarda gösterilmeyebiliyor. Artık katma sayısal değeri yüksek, ziyaretçiyi etkileyen ve diğer bir siteye gereksinim duymadan gereksinimi olan bütün verileri sunabilen içerikler ön plana çıkıyor.

Web Site İndex Yaşı

Google botlarının sitenize gerelerek web sitenizi ilk taradığı andan itibaren site yaşınız yaşlanmaya başka bir değişle olgunlaşmaya başlarsınız. Web site yaşı, otorite yönünden çok büyük mana taşımaktadır. Arama motorlarının size ne kadar güvendiğinin temsilcilerinden biridir. İndex yaşınız eski ve şu zamana kadar kadar gelen süreçte arama motorlarının güvenini sarmayacak şeyler yaptıysanız yeni içerikler daha iyi sıralarda index alır.

2018 senesinde SEO’a hakim olarak giriş gerçekleştirme istiyorsanız 1 seo uzmanı sitesi olarak bahsetmiş olduğumuz kuralları önemle almanız gerekir. SERP hakimiyeti olmadan ve güncel algoritmaları bilmeden başarıda elde edemezsiniz.

Web Sitenizde Bulunan Sayfa Hızlarınızı Geliştirin

Genel site sürati ve sayfaların süratli olması henüz mühim bir ölçüt iken 2018 senesinde resmi olarak sıralama ölçütleri arasına girecektir. Google her fırsatta site süratinin kullanıcı deneyimine etkisini dile getiriyor. Page Speed Insights kullanarak site ve sayfalarınızın sürat taramasını yapmalısınız şayet varsa sorunları gidermelisiniz. Aşağıdaki yöntemleri tecrübe ederek site süratinizı artırabilirsiniz;

– Sunucu cevap verme zamanını azaltın

– CSS ve JavaScript’i sitenin üst bölümlerinden kaldırarak açılış zamanını kısaltın

– Hizmet verdiği sayfaların süratini çoğaltmak amacıyla tarayıcı önbelleği kullanın

– JavaScript, CSS ve HTML’i olası olduğunca sıkıştırın

– GZip gibi sıkıştırmaları etkinleştirin

– Kullanılan görsellerin tamamını sıkıştırın

Web Sitenizin CDN ve DNS Kullanımı

Sunucunuz nerede olursa olsun CDN kullanarak verilerinizi dünyanın dört bir tarafındaki sunuculara gönderebilirsiniz. Ziyaretçi kendine en yakın sunucudan verileri alarak sitenizi süratli bir şekilde görüntüler. Eğer dünya çapında hizmet veren bir siteniz varsa Amazon Cloudfront kullanabilmeniz mümkün fakat yalnızca Türkiye hedefliyorsanız yerli firmaları tercih etmek daha büyük faydalar sağlayacaktır.

DNS talebi kullanıcının nerede olduğuna bağlı olarak cevap zamanını geciktirebilir. DNS yayma zamanını kısaltmak amacıyla CloudFlare kullanmanızı 1 seo uzmanı olarak öneririz.

Web Sitenize Değer Katan Yararlı İçerikler Oluşturun

Makalenizde girdiğiniz içeriklerde diğer sitelere göre mukkemmelliyeti yakalamaya çalışın. Çok çok içerik yayınlamak size yardım etmez fakat kaliteli içerik yayınlamak sitenizin genel anlamda değer kazanmasına yardım eder. Google suni zeka geliştirmeleri ve kullanıcı dönüşüm bilgilerine bakarak kaliteli içeriğe sahip siteleri basitçe anlayabiliyor. Bu hususta daha çok çok çalışma gerçekleştirdikleri biliniyor ve 2018 senesi kaliteli site içerikleri tartıştığımız bir sene olacak. Genel olarak kaliteli içeriğe sahip siteler yükselirken diğerlerinin düştüğünü göreceksiniz. Kısaca kaliteli içerik amacıyla yapmanız gerekenleri sıralayacak olursak;

– 2,000 sözcükden az yazı yazmamaya özen gösterin (sektör ve içeriğe göre değişken)

– İç bağlantılar kullanarak yazınızı daha kapsamlı bir duruma getirin

– Web siteniz ile alakalı bilgi verirken elinizdeki tüm kaynakları kullanın.

– Alt başlıklar ve bölümlendirmeler yaparak okunabilirlik düzeyini artırın

– Anahtar sözcük kullanırken doygunluk seviyesine ilgi edin katiyen abartıya kaçmayın

– Eğitim veren türde yazı yazın ve bütün mümkün soruların cevaplayın

– Yazıları ilk olarak okuyuculara ideal şekilde yazın

Web Sitenize Girdiğiniz İçerikleri Pazarlayın

2018 yılının en kritik tekniklerinden bir tanesi içerik pazarlama, yeterli incelemeleri yaptınız, makaleniz üstünde saat geçirerek görkemli bir makale hazırladınız fakat sitenizin takipçisi az bulunduğu amacıyla çok çok insan doğrulusunda okunmadı.

Bu natural bir proses ve çoğu insanın başına geliyor! Endişelenmeyin yapmanız gereken tek şey içeriğinizi pazarlamak, itimat edilir bloglar, forumlar, sözlükler, sosyal medya gibi vasıtalar kullanarak içeriğin daha çok insan doğrulusunda okunmasını sağlayın. Daha çok insanın içeriğinizi okuması demek sayfa otoritenizin artacağı manasına gelir bilhassa alakalı sayfa sıralamalarda yükselerek üst sıralara yerleşir.

Ayrıca içerik pazarlama, aktarılan bilginin doğruluğunu teyit etmiş olur. Siz içeriğinizi yazdınız, dizinlere eklendi, Google metnin size ait bulunduğunu tasdikledi içerik hakkında işlemler tamamlandı. Sıra bilginin doğruluğunu kanıtlamada, otoritesi yüksek sitelerde makale ile bağlantılı bölümleri paylaşarak içeriğin doğruluğunu kanıtlayın.

Web Sitenizde Dışa Bağlantılar Kullanın

Birçok yayıncı içeriklerinde dışarıya bağlantı vermekten korkar fakat makalelerde dışarı verdiği yararlı bağlantılar içerik niteliğini artırır. Nofollow ya da Dofollow fark etmeksizin lüzumlu dış bağlantılarla içeriğinizi güçlendirin. Bağlantı verirken Google’un güvendiği, otoritesi yüksek, yazınızla ilgili bağlantılar kullanın.

Örnek verecek olursak içeriğiniz de yer verdiğiniz bir ünlünün wikipedia sayfası, instagram ya da twitter sayfası gibi bağlantılara yer verebilirsiniz.

Mobil aramalar bundan sonra masaüstü aramalardan çok daha fazla. İnsanlar internet tüketimini akıllı cihazlardan gerçekleştirirken Google’da bunu mühim bir sıralama ölçütü durumuna getirdi. Üstelik mobil uyumlu bir siteye sahip olmak bundan sonra yeterli değil bunun yanısıra AMP kullanmanızda gerekiyor. Genellikle Google Stamp yayınlandıktan sonra AMP’nin önemi 2018 senesinde daha da artacaktır.

Web Siteniz de Reklam Kullanımı

Java dosyaları site süratini etkilediğinden bahsetmiştik ilaveten tanıtımlar kullanıcı tecrübesi de düşürmektedir. Sitenizden para kazanmaya çalışırken ziyaretçilerinizi kaybedip uzun vaade de sitenizin başarısız olmasına niçin olabilirsiniz.

Site girişinde, header dosyası içersinde reklam kullanmamaya özen gösterin. Sitenizi yeni açan bir ziyaretçinin reklama tıklayarak sitenizden ayrılması size para kazandırabilir fakat sitenizin kullanıcı tecrübesini de düşürebilir. SEO yönünden düşünecek olursak en uygun reklam yerleşimi içerik sonudur. Ziyaretçi aradığı verileri rahat bir şekilde aldıktan sonra site sonucunda reklamla karşılaşır. Site sürati da göz önünde tutulursa reklam miktarını asgari civarda tutmanız gerekmektedir.

Web Site İçerikleriniz de Aldatıcı İçerikler Kullanmayın

Aldatıcı ya da sinsi bir şey gerçeklştirmeyi unutun sitenizin katma değerine odaklanın. Kullanıcıları hatalı yönlendirmek, içerik gizleyerek arama motorlarını kandırmaya çalışmak gerçekleştireceğiniz en büyük hata olur. Google bu tarz işlemler amacıyla bir çok tedbir aldı fakat 2018 içersin de öğrenen suni zekalar ve ilerleyen algoritmalar bu tarz içerikleri daha basit belirleme edecektir. Dürüst ve kaliteli hizmetler sunmak Google’ın güvenini kazanıp hedeflediğiniz noktalara gelirsiniz.

Yapmış Olduğunuz Web Sitenizin Alanında Sosyal Medya’dan Yararlanın

Bir web sitesi dahi müşterilerinin sosyal medya yorumları, mesajları, paylaşımlarını kullanarak viral içerik üretebilir. İnsanlarında  katıldığı keyifli viral içerikler hem arama motorlarında eşi benzeri olmayan olur hemde okuyucularını eğlendirir. Facebook, Twitter ve Instagram’da insanları takip ederek karşınıza çıkan komik anlardan içerik üretmeyi denemelisiniz. İçerikler çok paylaşılacağı için markalaşmaya yardım edecektir.

Kısaca toparlayacak olursak 2018 senesi sitelerin mobil uyumu, marka sayısal değeri taşıması ve otoritelerinin yüksek olması üstüne kurulu olacak. Temel SEO ölçütlerini yerine getirdikten sonra hedefinizi markalaşma ve otorite yükselme üstüne kurmalısınız. Yeni oluşturulan açıklamalar ve yaptığımız testlerle ile 2018 senesi içresinde sonuçları tartışacağız fakat yeni yıla hazırlıklı başlamak istiyorsanız söylediğimiz maddelere dikkat etmelisiniz.

Bu yazdığımız makalemizi özetleyecek olursak 2018 yılından itibaren sitenizi belli bir sıralamaya çıkarmak istediğinizde kullanacağınız kriterlerde; sitenizin içeriğinin doğru olmasına, mobil uyumlu olmasına , sitenizi sosyal medya da iyi bir şekilde pazarlayabildiğinize, sitenize gelen ziyaretçilerinizi kandırmama konusunda duyarlı olmanıza, sitenizin sunucularının Türkiye ile bağlantılı olmasına, web sitenizde reklam kullanmanıza, sitenizin index yaşının büyük olmasına gibi maddeleri sizlere açıklamaya ve doğru bir şekilde nasıl kullanmanız gerektiğini göstermeye çalıştık. Sizde oluşturduğunuz sitede bu maddeleri kullanarak 2018 yılı için daha iyi yerlere gelmenizi sağlayabilirsiniz.

3519 okunma
Kerem A.soy

4 yıldır Dijital Pazarlama ve içerik Editörü olarak 1 SEO Uzmanı Ajansı bünyesinde çalışmaktayım.

BENZER YAZILAR

SEO Teknikleri

Güncel SEO Teknikleri SEO, arama motorlarında ıralama hedefleyen ve rakiplerini geride bırakmak i teyen her web ite inin ihtiyaç duyduğu bir çalışmadır Web itenizin arama motorları...

Organik Hit Kazanma Teknikleri

Organik Hit Nedir Organik hit, internet adre ine kendi arzu uyla ve doğal olarak gelen ziyaretçi ayı ıdırDoğal ziyaretçi,doğal hit gibi i imlerle de anılırBu doğal yollar o yal...

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Yazmak Merhaba 1 SEO Uzmanı Takipçileri Bu Makalemde izlere  SEO Uyumlu Makale Yazmak konu unda bilgiler vereceğiz SEO çalışmalarında en önemli kı ımlardan bir...

           

Yorum Yap

Avatar
esra 13 Temmuz 2018

yazınız cok guzel olmus bılgılerınızı bızımle paylastıgınız ıcın tesekkurler