• EN AT

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Makale Yazmak

Merhaba 1 SEO Uzmanı Takipçileri Bu Makalemde sizlere  SEO Uyumlu Makale Yazmak konusunda bilgiler vereceğiz. SEO çalışmalarında en önemli kısımlardan bir tanesi içeriktir. Sosyal medyanın gün geçtikçe büyümesi ile bu ortamdaki paylaşımlar içeriğin önemi daha da artırıyor. Fakat önemli olan içeriklerimizi SEO uyumlu yazabilmektir.

SEO uyumlu makale yazmak için Google’ ın belirlediği kurallara uymak gerekir. Google’ ın belirlediği kurallar dışına çıkılacak olursak sitemiz Google sıralamasında düşüş yaşayabilir. Doğru makale yazmanın koşulu, doğru anahtar kelimeleri ve bu anahtar kelimelerin oranını ayarlayabilmektir.

Diğer uymamız gereken koşullar ise;

Başlık

SEO uyumlu makalede başlık 70 karakteri geçmemelidir. Başlığımızda anahtar kelime kullanmalı, daha iyi bir etki için anahtar kelimeyi başlığın ilk sözcüğü olarak kullanmalıyız.

Bağlantı

Sitenin URL’ si denilen bağlantı kısımları, anahtar kelimelerin ilerisinde bir görünüm ve biçime sahip olmamalıdır.

Meta

Web sitesi ve alt sayfaların açıklama alanları meta bölümüdür. Bu bölümdeki karakter sayısı 160′ tan fazla olmamalı ve bu bölümde anahtar kelime kullanmaya dikkat edilmelidir. Başlıkta olduğu gibi meta bölümününde anahtar kelime ile başlaması daha etkili olacaktır.

Bu bölümde de anahtar kelimeler kullanılmalıdır. Tıpkı başlıkta olduğu gibi meta bölümünün de anahtar kelime ile başlaması tercih edilmelidir. Aynı zamanda meta bölümündeki karakter sayısının yüz altmıştan fazla olmamasına dikkat edin.

İçerik

SEO uyumlu bir makalede içerik en az 300 kelimeden oluşmalıdır. Makale düzenli, paragraflara ayrılmalıdır. İlk paragrafa anahtar kelime kullanımı önemlidir.

Adım adım SEO uyumlu makale yazma

SEO uyumlu makale yazmanın sadece özgün içerikle yazmanın yanında içerik düzeni, sayfa hızı, alakalı görsel ve medya ile desteklemek rakiplerinizden önde olabilirsiniz. Sırayla listeleyelim;

1-) İçerik ile uygun özet başlık seçmek!

Kaliteli bir içeriğiniz var ama uzun ve anlamsız başlık tercih ederseniz bu güzel makalenin değerini yitirmesine neden olur. Bu nedenle yazdığınız içerik ile alakalı 4-5 anahtar kelimeyi geçmeyecek şekilde özetlemeliyiz (boşluk ile birlikte 60 karakter olarak sınırlamak faydalı olacaktır) ve daha fazla aranacağını düşündüğünüz anlamlı cümle ile başlık oluşturmalısınız. Ben genellikle her kelimenin baş harfi büyük olacak şekilde tercih etsemde arada farklı denemeler yapıyorum.

2-) Makale uzunluğu ne kadar olmalı? Karakter sayısı Önemli mi?

Yazdığımız içerik 300 kelime üzeri olması bizim yararımıza olacaktır. Bu kolay gibi görünsede zorlayacaktır. Çünkü alakasız kelimeler ve fazla kelime tekrarı makale kalitesini düşürecektir.

3-) Alakalı resim, video, gif benzeri alakalı medya kullanımı

SEO uyumlu makale yazma aslında özgün içeriğinizi görseller, video vb ile medyalarla desteklemeniz oldukça yararlı olacaktır. Bu sizi o yazdığınız makaleye hakim olduğunuzu ve ziyaretçi için oldukça açıklayıcı içerik sağladığınızı gösterir. Peki medya öğeleri kullanırken nerelere dikkat etmeliyiz?

  • Resim boyutları çok yüksek olmamalı yani optimize edilmelidir. Örneğin reklamcı baskıları gibi 300dpi yerine 60 dpi – 72 dpi görsel web için uygun olacaktır. Kb olarak ne kadar düşerse (tabii kaliteyi çok abartmadan düşürmeliyiz.)

SEO İçerik Türleri

SEO içeriği aşağıdakilerin herhangi birini içerebilir:

  • Ürün Sayfaları – Bunlar, herhangi bir perakende e-ticaret sitesinin ekmek ve yağdır. İyi bir ürün sayfası hem SEO içeriği hem de bir PPC açılış sayfası olarak kullanılabilir.
  • Blog Yazıları – Bir blog, SEO içeriğinin düzenli akışını oluşturmak için en kolay yollardan biridir. Genel olarak blog yayınları, ürün sayfalarından daha ilgi çekici ve bağlantıları çekme olasılığı yüksek olduğundan, siteniz için bir miktar otorite oluşturmak için harika bir yol olabilir. (Blogların çok esnek olduğunu ve bunları aşağıdaki listeden herhangi birine ev sahipliği yapmak için kullanabileceğinizi unutmayın.)
  • Makaleler – Haber makalesini, röportajı ya da özellik parçasını düşünün. Bu, çoğu gazete veya dergi stili web sitesinde bulacağınız ana içerik türüdür.
  • Listeler – Liste gerçekten sadece bir tür makale, ancak bir liste olarak çerçevelendiriliyor (“Enerjiniz Tasarruf Altındaki 10 Yol” veya “Google’dan Nefret Edeceğim 101 Şey” gibi) taramayı kolaylaştırıyor. Bu tür başlıkların arama sonuçlarında veya sosyal medya yayınlarında bulunması durumunda daha fazla tıklanabilir gibi görünüyor.
  • Rehberler – Bir rehber, bir şeyler nasıl yapılacağını ayrıntılı olarak açıklayan daha uzun bir içerik parçasıdır. (Rehberler genellikle birden çok web sayfasına ayrılır, ancak kullanıcıların uzun içeriği isterlerse tek bir sayfa olarak görüntülemelerine izin vermek en iyi yöntemdir .) Web sitenize eksiksiz bir kılavuz yollayabilir veya bir özet veya alıntı gönderebilirsiniz ziyaretçilerin tam kılavuzun okunması için bir kayıt formu doldurmalarını istemektedir. Bu, potansiyel müşteriler oluşturmak için iyi bir yol olabilir, ancak bir kayıt duvarı koymanın, söz konusu kılavuza gidebileceğiniz SEO trafiği miktarını muhtemelen azaltacağını unutmayın.
  • Videolar – Genel olarak, web sayfalarını metin sayfalarından daha az sayıda video vardır; Sonuç olarak, bir makale yerine bir video oluşturarak rekabetçi bir anahtar kelime için ilk sayfada yer vermek daha kolay olabilir. Çalıştırdığınız sitenin veya işletmenin türüne bağlı olarak, videolar bir kitleyi çekmek ve bu kitleye ulaşmak için harika bir yol olabilir. Ürünlerinizi nasıl kullanacağınıza ilişkin video eğiticileri oluşturmayı düşünün. Ya da işletmenizle alakalı bir işlemi örnekleyin – örneğin, bir tesisatçı bir lavaboyu nasıl açacağını gösteren bir video oluşturabilir. (SEO hakkında bir not: Videonuzun bir metin transkriptini dahil etmeyi düşünebilirsiniz. İşte videoları optimize etmek için bazı ek ipuçları .)
  • Infographics – Infographics veya tek bir konuda çok miktarda veri (büyük çoğunlukla grafikler veya çizelgeler şeklinde) içeren geniş formatlı resimler, çok sayıda sayfa görüntüleme ve bağlantı oluşturabilir. Bununla birlikte, içeriğin o kadar fazlası resimde yer aldığından ve arama motorları tarafından metin olarak okunamıyorsa, sayfanın geri kalanını dikkatle optimize etmek önemlidir. Başlamak için bu beş ücretsiz enfografik şablondan birini kullanabilirsiniz .
  • Slidesho”ar – Bir slayt gösterisi, bir dizi ilgili görüntüyü göstermenin bir yoludur. Bazen resimler metinten daha önemlidir – tüm yıldızların Oscarlara ne giydiğini göstermeye çalıştığınızdan emin olun. Arama motorlarının “okumak” için daha az şey olduğundan yine burada başlık, resim yazıları, resim dosyası isimleri ve benzeri SEO önemlidir.
  • Sözlükler – Bir kelimeyi kullanmaktan çok terimlere bakmak için Google’ı kullanan insanların sayısı daha fazladır. (Sözlüğünüzün nerede olduğunu bilebilir misiniz?) Uzmanlaşmış bir sektörde çalışıyorsanız, iyi yapılandırılmış bir sözlük, bazı arama trafiğini yakalamak için iyi bir yoldur. Yemek pişirme terimlerini, tıbbi terimleri, moda terimlerini, mimari terimleri düşünün …
  • Dizinler – Bir dizin, belirli bir konunun çevresindeki sitelere veya kaynaklara yapılan bağlantıların yararlı bir taksonomidir. Örneğin, bir parfüm blogu, büyük mağazalardan ülke çapında bağımsız dükkanlara kadar parfüm satacak yerlerin bir dizinini oluşturabilir.

Bunlar sadece SEO içeriğinin temel türlerinden bazılarıdır ancak bu listenin sizi sınırlamasına izin vermeyin – olasılıklar neredeyse sınırsızdır.

Heading Etiketleri

Heading etiketleri (h1, h2 vs.) sayfa içerisindeki ana ve alt başlıkların kategorize edilmesi konusunda oldukça etkilidir. Biliyoruz ki her sayfada mutlaka 1 adet h1 yer almalıdır. Bu o makalenin başlığı olmalıdır. Bundan sonra konu ile ilgili yer alacak diğer başlıklar h1 etiketleri arasında yer almalıdır. Bu etiketlerdeki rakam büyükdükçe Google gözündeki değeri de azalmakta bu sebeple bunların düzgün hiyerarşi ile küçükten büyüğe doğru sıralanması gerekmektedir. Örnek olarak;
<h1>Giyim</h1>
<h2>Bayan Giyim</h2>
<h3>Bayan İç Giyim</h3>
<h4>Bayan Giyim Mağzası </h4>
<h4>Bayan iç Giyim Mağzası</h4>

 

Seo Uyumlu Makale Yazarken Başka Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Oluşturduğunuz metnin dışında, web sitenizde “title”, “description” ve “keyword” alanlarında anahtar kelimenizi geçirmeli, web sitenizin ilgili linkini buna uygun oluşturmalısınız. Örneğin, bu sayfanın tarayıcıda görmüş olduğunuz linki uyumludur, tarayıcının adres satırına baktığınızda doğru link yapısı görebilirsiniz.

16451 okunma
Kader Öktem

6 yıldır SEO ve içerik Editörü olarak 1 SEO Uzmanı Ajansı bünyesinde çalışmaktayım. Uzmanlık Alanım : Doğal SEO teknikleri ile web sitelerini Google ve diğer arama motorlarında yükselmesi ve ziyaretçilerinin artmasını sağlamaktayım.

BENZER YAZILAR

SEO Teknikleri

Güncel SEO Teknikleri SEO, arama motorlarında ıralama hedefleyen ve rakiplerini geride bırakmak i teyen her web ite inin ihtiyaç duyduğu bir çalışmadır Web itenizin arama motorları...

Organik Hit Kazanma Teknikleri

Organik Hit Nedir Organik hit, internet adre ine kendi arzu uyla ve doğal olarak gelen ziyaretçi ayı ıdırDoğal ziyaretçi,doğal hit gibi i imlerle de anılırBu doğal yollar o yal...

SEO ile Web Site Ziyaretçisi Arttırma

SEO ile Web Site Ziyaretçi i Trafiği Arttırma Yöntemleri İşletmeler ya da birey el web ite ine ahip olmakla iş bitmiyor Web ite ini kurduktan onra a ıl mücadele başlıyor Web itenizi...

           

Yorum Yap

Avatar
Blog Yazarı 1 Eylül 2018

Yazıdan kalite kokusu geliyor 🙂 Ellerine sağlık